фото: Kyro, УикипедияГодината е  2001 г., а датата 23 октомври. какво е

...
фото: Kyro, УикипедияГодината е  2001 г., а датата 23 октомври. какво е
Коментари Харесай

На тази дата преди 19 години се появява iPod

фото: Kyro, Уикипедия

Годината е  2001 година, а датата 23 октомври. какво е по-специалното ли? На тази дата Apple афишира първата версия на iPod.

Точно преди 19 години Apple показа пред света първия си музикален плеър с името iPod, който обезпечава 5GB за предпазване на музика и е с машинален навигационен бутон.

През идващите години устройствата в линията съумяват да завоюват милиони почитатели, да се трансфорат в стандарт за занимания в придвижване (макар и да не обезпечават най-качествения звук) и да еволюират до комплицирани джаджи с разнородни благоприятни условия, какъвто е iPod touch. Първите модели напълно не са лишени от дефекти - двете начални генерации да вземем за пример разчитат на връзка през стандарта FireWire, само че с третото Apple към този момент стартира да употребява познатия 30-пинов конектор.

През 2010 година общият брой на продадените плеъри iPod беше 275 милиона броя, само че продажбите понижават с всяко минало тримесечие, защото от ден на ден консуматори залагат на мултимедийните благоприятни условия на телефоните си, в сравнение с независимо устройство.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР